Frivoll Travbane

Opp gjennom tidene har noen av Sørlandets beste hester blitt trent ut fra Frivoll travbane.

Storheter som Scott Iran og Ingson klinger fortsatt i hvert ett travøre. De to millionærene ble daglig trent på Frivoll eller i løypenettet tilknyttet banen.

Mye vann har rent i havet siden det. I årene etter stortraverne har mang en hyggelig og brukbar traver fått sine treningsdoser med utgangspunkt i jubileumsbanen. Riktignok har bruken dalt litt etter at Sørlandets travpark brått kom nærmere med nye E18 på begynnelsen av 2000-tallet, men fortsatt samles hester for trening ved banen.

Fra banen kan man og benytte den gamle jernbanelinjen til trening. Det har gjennom årene vært mye diskusjon rundt denne bruken, men traverne har fått gehør for sin rett.

Fra Frivoll ligger dermed et løypenett med 10-12 km velpreparerte treningsveier klare. Derfra kan man og ta seg over Fjæreheia til Kroken, eller den andre veien på Vestlandske hovedvei til Lillesand. Inne på banen er det longeringsgrop og skrittemaskin. Samlet sett fremstår dermed banen som et fullgod alternativ for trening av travere. Eller andre hester for den saks skyld. De siste årene har all slags hester fått tilhold på banen. I takt med økende interesse for andre hesteraser har klubben åpnet for at alle slags hester er velkommen på Frivoll.

Stor-Jubileumskjoering-paa-Frivoll_article_medium

Klubbens klubbus på banen er dessuten åpent fra 07 til 20 hver dag. Det er det kaffeservering og mulighet for å varme seg på bløte og kalde dager.

Med et ønske om et levende miljø og godt tilbud, har klubben lagt prisen for bruk av banen på et minimum. Dette for å stimulere til bruk av området, men også for å kunne gi barn og unge muligheten til å holde hest til en fornuftig pris.

Klubben har valgt å gjøre stallen om til en amatørstall og leier ut 20 stallplasser med flis og driftskostnadene inkludert i prisen, så kan oppstallørene selv kjøpe seg høy og annet for. Dette har over tid vist seg å være den enkleste løsningen, da ønskene og behovene varierer voldsomt.

Ta kontakt med stallansvarlig Jeanette Salvesen på 954 25  765  for mer info.

frivoll s 6