En eneste stor suksess

Påsketravet ble en eneste stor suksess for klubben. Rekordmange tilskuere, flotte løp, livesending og god økonomi er fasiten.

trav2

Mellom 4 og 500 tilskuere fulgte kjøringen til Øyestad og Fjære travklubb på Frivoll skjærtorsdag. Som kjent er Grimstad og Omegn teknisk arrangør. De fikk se snaut 50 hester og ponnier knive om pokaler, dekken og heder og ære. Så mange mennesker har ikke vært på Frivoll på mange år.

trav1

Her er hva avisene skrev om kjøringen:

Grimstad Adressetidende

Agderposten sak 1

Agderposten sak 2

trav

Livesendingen ble fulgt av 790 personer mens kjøringen sto på. I etterkant har i skrivende stund nesten 500 sett reprisene. Det er i seg selv smått utrolig.

Her ser du opptak fra kjøringen (KLIKK PÅ LINKEN)

vinner

For klubben ble kjøringen en økonomisk opptur. Gode arrangementer gir stor interesse fra sponsorene, mange mennesker gir klingende mynt i kioskkassa, mens mange hester gir startkontingenter som er med på å dekker de mange premiene. Med andre ord positivitet som avler positivitet.

trav3

Styret takker igjen alle som bidro til suksessen. En lagseier for klubben!

trav4

Livesender påsketrav

I år kan du følge Grimstad og omegns travselskaps tradisjonelle påsketrav fra pc’en hjemme eller på hytta.

DSC_0069

For første gang i Norge skal travklubben streame en lokal travkjøring ut til det ganske land. Et samarbeid med tre tv-fotografer, som har en enorm traventusiasme, ligger til grunn for forsøket. For å toppe laget er Ola Slaatsveen og John Arne Degernes hentet inn som speaker og løpsleder.

– Det er viktig at dette blir bra og gjøres skikkelig. Skal lokale medier, som landsdelens aviser, streame dette på sine sider, må vi i travet lokalt fremstå som proffe. Det hele må være bra. Fallhøyden er stor, men det får så være. Den som intet våger, intet vinner, sier travlagsleder Stein Larsen.

De tre som skal stå for produksjonen jobber alle til daglig med å produsere Rikstotos travsendinger fra Sørlandets Travpark.

– Vi har jobbet som faste fotografer på travsendingene over lang tid, og har dermed erfaring innen tv-produksjon av trav, men også fotball, reportasjer, webinarer og konserter. I tillegg sitter vi på alt som trengs til flerkamera produksjon for web-tv. Vi har et ønske om at travsporten skal få et løft som en folkesport, og vil med de ressursene vi rår over prøve å gjøre vårt. Vi satser på å kjøre tre kameraer på dette. To kameraer på selve løpene i tillegg til et trådløst kamera som skal ta seiersintervjuene av kusker og eventuelt annet interessant, forteller Atle Lund, som er en av de tre kameramennene.

Travklubben er i ekstase over tiltaket.

– Vårt ønske er jo å nå ut til så mange som mulig med sporten vår. Derfor vil koder for å se sendingen bli sendt lokale aviser og nettsteder, samtidig som vi vil sende det på vår hjemmeside grmstadtrav.no og vår Facebookside, forteller travlagsleder Larsen.

Kjøringen på Frivoll travbane skjærtorsdag er den første på Frivoll i år. Totalt skal det kjøres tre løpsdager i år.

– Frivoll er i ferd med å få status som en lokal løpsarena, samtidig som klubben er kjent for å ha flotte premier. Det er ingen forskjell på det denne gangen heller. Det vanker flotte premier til de som skal premieres. Og siden det er påske, venter det et stort påskeegg i hjemmelaget sjokolade fra Heimdal sjokoladefabrikk til alle vinnerne i år. Vi må jo lokke med litt ekstra, sier Stein Larsen.

Klubben satser på åtte løp og god deltakelse.

– Programmet vil først være klart tirsdag 22, så det er ikke lett å si hvor mye hest som kommer. Men innmeldingene nå en drøy uke før lover godt. Det ser bra ut, sier Larsen.

HER SER DU PÅSKETRAVET – LINK

I rute til lokalkjøringen

Det er bare halvannen uke til årets første lokalkjøring. Vi er godt i rute.

Harven ble lørdag hentet for reparasjon. Det skal sveises en sprekk og fikses alle tennene på den. Vi holder og på å få ordnet med skraping av banen, for å «så hentet opp» svingene etter vinteren.

harv
Harven er sent til reparasjon.

Når det gjelder selve kjøringen er det godt med innmeldinger. Alle løpene har fått sponsorer. Det blir også ekstrapremier til alle vinnerne denne dagen, i form av et smakfullt påskeegg.

INNBYDELSE: ØFT-travkjøring-2016

Ellers er de fleste reklameskiltene klare for å henges opp. Dette skal være klart til kjøringen skjærtorsdag.

Til sist tar vi med noen ord fra lørdagens V75 på hjemmebane. Aks Eld leverte et strålende løp til annen verdt 20.000 kroner, mens Pave Odin var strålende til tredje etter et svett løp utvendig for leder. Valla d’Estino galopperte i siste sving, da hun var innpå seg. Dermed ble det en «DG» i årsdebuten, men hoppen så fin ut. Det blir likevel start i påsken, så det er bare å glede seg til Klosterskogen påskeaften. Amrial Godiva var også med, i hvert fall til travparken. Som sist kom han ikke med i selve løpet. Det sørget han selv for, ved å galoppere før bilen slapp feltet…

Det var det. Husk å melde til kjøringen Skjærtorsdag, og ikke minst KOM PÅ KJØRINGEN! Ingunn lover mye snadder i kiosken!