Nå kommer Chipover S.S.

Stortalentet Chipover S.S. (3) debuterer på Bjerke onsdag 2. mars.

Hingsten til Trond Møretrø kommer ut i et DNTs unghestløp med 24.000 kroner i første.

Chipover S.S.gikk sitt prøveløp allerede i september i fjor, som toåring, på 1.20,9. Siden den gang har det gått store ord om hesten.

Her kan du se prøveløpet, fem minutter ut i filmen:

Kurs med Jørn Morten Kvikstad!

Grimstad og Omegns travselskab har gleden av å invitere til et lærerikt kurs med Jørn Morten Kvikstad, lørdag 2. april på Frivoll Travbane.

maxresdefault

SISTE! KURSET 2 APRIL BLE FYLT OPP PÅ 27 MINUTTER, SÅ DET SETTES OPP ET EKSTRA KURS SØNDAG 3. APRIL. ETTER SAMME OPPLEGG.

Kurset starter lørdag klokken 09 i klubbhuset.  Der blir det et foredrag på ca 1,5 time. Dette handler om trening, hestens helse, unghest til løpshest, skoing og balansering. Denne delen er GRATIS og åpen for alle.

Etterpå er det sko- og balanseringskurs som varer i ca 6 timer. Her må det være minimum 10 deltakere og 10 hester. Her vil først samtlige hester bli kjørt av Jørn og han kommer med rigge- og balanseringstips.

Jørn har med seg hovslager og hestene blir skodd om fortløpende. Kurset koster 1000 kr per person. Her tar vi imot bindende påmelding til stein.larsen@agderposten.no eller tlf 90193048.

Målet med foredraget og kurset er å hjelpe travamatørene til å gjøre minst mulig feil og gjøre det enklest mulig.

Her er linker til noen av Kvikstads lærerike videoer:

Om bitt

Om skoning

Om ballanse

Valla er i rute

Klubbens beste hest, Valla d’Estino var søndag på travparken for første hurtigkjøring i år.

valla
Valla d’Estino søndag.

Trener og medeier Preben Haagensen forteller at Eirik Høitomt var svært godt fornøyd med tidenes raskeste treåring, da han testet henne. Valla fikk et rolig heat i 20-fart over 2100 meter, og så svært så fin ut.

– Dette er første gang på bane og første hurtigkjøring etter ti uker med hard trening, kunne Preben fortelle.

Nå blir det noen flere ¨blåsere¨ før 1.13-traveren er klar for årsdebut.

– Det er ikke helt bestemt når det blir, kan han fortelle.

Men for alle som elsker trav, god stemning, topp sport og en kald øl i sola, er det kanskje lov å håpe på Klosterskogens påsketrav? Uansett gleder vi oss stort til å se hoppa i banen igjen.

Ny hest

Men det skjer andre ting i klubben og. Ny hest er 1.12-traveren Amiral Godiva, som kommer til landet den kommende uken. Hesten har ca 255.000 i grunnlag. Den har blant annet vunnet monteløp på 14,6/2100 meter. Eier er Margrethe Nilsen.

amiral
Amiral Godiva

Sonar Brodde kommer nå hjem, etter en mislykket start på Jägersro første lørdagen i februar. Vallaken blødde fra nesa og ble strøket fra start. Nå venter en rekovalesent-periode for hesten.

sonar
Sonar Brodde