Lokalkjøring på Frivoll Travbane

I dag ble lokalkjøringen til Arendal og Omegn Travselskap avholdt på Frivoll med en rekke spennende travløp og godt med publikum.

Av Margrethe Nilsen

Det var påmeldt totalt 26 travhester og 13 ponnier til dagens lokalkjøring. Det ble, som alltid, noen få strykninger, men likevel fyldige felt.

Det første løpet var et toårsløp der vi fikk se fire flotte kaldblodshester kjempe om seieren. Mot slutten stod det imidlertid mellom Reime Stjerna, som hadde hatt teten hele veien, og Frivoll Borken. Det ble tilslutt Frivoll Borken som stakk av med seieren på tiden 1.44,4/1900 meter og den sitter dermed med tre strake på Frivoll i år. De fire deltakerne gikk imidlertid alle et sterkt løp, og det vil bli spennende hester å følge i neste sesong!

Frivoll Borken og Reime Stjerna kjemper side om side. Foto: Ida Nielsen
Frivoll Borken og Reime Stjerna kjemper side om side. Foto: Ida Nielsen

Løp to var et rekruttløp for ponni med 5 ekvipasjer. Her var det Travskolens Fanny med kusk Sarah Tobiassen som tok en helenkel seier på tiden 3.04,2. Her var feltet nokså spredd, men vi fikk se fremtidens kusker lose sine ponnier rundt banen på flott vis!

Ponnitrav. Foto: Karina Helgesen
Ponnitrav. Foto: Karina Helgesen

Det tredje løpet var for kaldblodshester med kr 0 i grunnlag. Her var det 3 hester som kom til start, og det var Fjellkos Jenta som krysset mållinjen først på tiden 1.42,7, forran Linni M og deretter Dæmro Svarten.

Fjellkos Jenta. Foto: Ida Nielsen
Fjellkos Jenta. Foto: Ida Nielsen

Det fjerde løpet var et kaldblodsløp med grunnlag under kr 75.000. Der møtte 3 hester, der en var på strek, en var på 20 m og den siste på 40 m. Seieren tok Tyri Molly på tiden på tiden 1.36,4 og Fjellkos Oda fikk andreplassen. Linus B gjorde det han kan best og kom gallopperende over mål, tydelig misfornøyd med kuskevalget.

Tyri Molly holder seg på beina, mens Linus B galopperer i kampens hete. Foto: Karina Helgesen.
Tyri Molly holder seg på beina, mens Linus B galopperer i kampens hete. Foto: Karina Helgesen.

Løp 5 var Arendal og Omegn Travselskaps vandrepokal løp med fire hester til start. Her vant Gregor Mollyn, eid av Ida G. Thompson, overlegent på tiden 1.30,2 og gjorde et strålende løp. Som nummer to kom Stjerne Bo og tredjeplassen gikk til Anka.

Gregor Mollyn. Foto: Karina Helgesen
Gregor Mollyn. Foto: Karina Helgesen

Det sjette løpet ble et sammenslått ponniløp for A, B og C ponnier med totalt sju startende. Det ble enkelt avgjort av Thea Andersen og ponnien Frøya som stakk av med seieren. På andreplass kom Oddny E. Løvdal, og tredjeplassen gikk hårfint til Liv Adele Forberg og Mr. Pinkelton. Det ble et svært spennende oppløp!

Ponniløpet. Foto: Karina Helgesen
Ponniløpet. Foto: Karina Helgesen

Så var det dags for løp 7, DNTs 3-årspokal. Her var fem hester til start, men på oppløpet stod det mellom to hester. Bjønnum Teddy tok teten tidlig, men fikk inn mot siste sving press fra Lilje Bausa, som hadde galoppert etter 400 meter. De kom side om side ned oppløpet, men Lilje Bausa, seg forbi og tok tilslutt seieren på tiden 1.40,4. Andreplassen gikk til Bjønnum Teddy og tredjeplassen til Hage Loma. Varmblodsen Echo Tell ble også med utenom klassen i dette løpet, og kom i mål på tiden 1.31,1.

Utvendige Lilje Bausa og Bjønnum Teddy kjemper side om side. Foto: Ida Nielsen
Utvendige Lilje Bausa og Bjønnum Teddy kjemper side om side. Foto: Ida Nielsen

Det åttende løpet var Scott Springbornes Vandrepokal montéløp. Her ble det to strykninger og endte dermed opp med tre startende varmblodshester. Det ble et friskt tempo allerede fra start der de tre hestene kjempet om teten. Det ble imidlertid Gershwin som kom først i mål på tiden 1.21,0, på andreplass Mr. News og tredjeplass Valleys Blues. Tiden skal være ny banerekord på monte, men det har vi ikke lyktes å få verifisert.

Gershwin vant monteløpet. Foto: Ida Nielsen
Gershwin vant monteløpet. Foto: Ida Nielsen

RESULTATLISTER: LOKALKJØRING-25.okt.2015 (1)

Takk til alle som møtte opp, med eller uten hest!

 

Noen glimt….

12038861_10208195093580911_2628384603966618257_o 12182462_10208195099981071_8823409092893549463_o 12185121_10208195098221027_5332579766275374284_o DSC_0169 DSC_0168

Linus B i galopp. Foto: Ida Nielsen
Linus B i galopp. Foto: Ida Nielsen
Tangen Ida. Foto: Ida Nielsen
Tangen Ida. Foto: Ida Nielsen
Topp dag på Frivoll. Foto: Ida Nielsen
Topp dag på Frivoll. Foto: Ida Nielsen

DSC_0006

V75 på Sørlandets Travpark

I dag, 24/10 ble det arrangert V75 på Sørlandets travpark, med en rekke spennende løp og gode hester.

Av Margrethe Nilsen

Selv om det virket folketomt på utsiden var det fullt i restauranten med travglade mennesker.

12176242_10156157604095514_1845141713_o

I det første løpet gikk klubbhesten Budals Flikka et fint løp, men ble dessverre første utenom premie. I løp 2 så vi Inntjore-oppstallede Åspe Prinsen snappe seieren etter rågod kjøring av Camilla Fidje som klarte å bakke seg ut av en innestengt posisjon, for deretter å speede ned konkurrentene.

I V75-1 vant storfavoritten Kleppe Slauren, som er broren til klubbhesten Kleppe Bausa, helenkelt. Dette har vært en voldsomt god hest så det kan bli spennende med de hittil 3 unghestene i klubben som sitter med mye av den samme stammen.

12181873_10153406030601713_1354582805_n

I tillegg til løpene ble det også offisiell utdeling av Norgesrekordpokal og diplom for gjengen bak klubbhesten Valla d’Estino. Preben Haagensen, Geir og Allan Omholt ble da kalt opp til seremoniplass for intervju og fikk en velfortjent applaus fra tilskuerne for sin innsats.

Årets siste travkjøring i Grimstad

Søndag arrangeres årets siste travkjøring på Frivoll Travbane i Grimstad. En kjøring som egentlig aldri skulle vært arrangert der.

Denne gangen er det Arendal og omegns travselskap som avvikler sin kjøring på Grimstad-ovalen. Kjøringen skulle egentlig vært arrangert på deres eget anlegg i Froland, men der ble det meldt så få hester at den måtte avlyses.
Da tilbød Grimstad naboklubben å holde kjøringen hos dem, noe de slo til på. Søndag står dermed 26 travere og 13 ponnier klare til dyst i åtte fyldige og jevne travløp. Samarbeidet er dermed tatt opp igjen etter års pause. For frem til begynnelsen av 2000-tallet kjørte Arendal alle sine kjøringer i Grimstad. Men deres bane holder en noe lavere dosering i svingene og dermed er ikke alle like lystne på å starte der.
– Vi håper dette samarbeidet, som har fungert ypperlig før og igjen nå, gjør at hansken kan tas opp igjen slik at kjøringen deres kommer tilbake til Grimstad, sier leder Ingunn Christensen i Grimstad og Omegns travselskab.
For dem er aktiviteter på Frivoll prioritet en, og dermed er de svært fornøyde med å kunne tilby en ekstra kjøredag.

Fine løp
Av løpene er spesielt toårsløpet for kaldblods, vandrepokalløpet til Arendalsklubben og monteløpet for varmblods blitt fine felter.
I toårsløpet skal hingsten Frivoll Borken forsøke å vinne sitt tredje strake toårsløp på banen. Den har så langt vunnet enkelt, men unghestene utvikler seg stadig og forskjellig og kommer ikke til dekket bord. Fevik-hesten Jenny Lill har vist store fartsressurser og blir skummel.
– Frivoll Borken er et stort talent. Men denne gangen vil jeg forsøke å kjøre i rygg med ham, slik at den lærer det og. Så får det gå som det går. Men selvsagt håper vi på tre av tre, sier hestens faste makker i løpsbanen, Trond Haugen.

Frivoll Borken og Trond Haugen på Sørlandets Travpark. Foto: Baard Larsen
Frivoll Borken og Trond Haugen på Sørlandets Travpark. Foto: Baard Larsen

Anka favoritt
I Vandrepokal-løpet er Anka til Odd Isaksen forhåndsfavoritt. Hoppa klipper svingene på Frivoll  med en effekt konkurrentene kan misunne. Og med friskus Isaksen selv i vogna blir det garantert fart over forestillingen. Hardest imot virker Ida Gundersens Gregor Mollyn som har funnet et nytt gir hos sin unge eier.
I monteløpet skal andelshesten Gershwin forsøke å holde unna for et kobbel konkurrenter. Sist den startet på Frivoll tapte den med mule etter flere galopper. Nå skal rytter Margrethe Nilsen forsøke å lose valaken feilfritt rundt banen og revansjere tapet fra sist.
– Det er fine felter og blir sikkert flott sport. Dessuten er det lovet fint vær, så vi gleder oss stort, sier Christensen.
Leder Sven Harry Røed i Arendals-klubben gleder seg og til kjøringen.
– Det ser veldig bra ut. De er flinke til dette i Grimstad og vi er kjempefornøyde med programmet. Nå ser vi frem til en flott dag, sier han.